Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Noorwegen vakantie

Noorwegen, het land der onverschrokken Vikingen, van prachtige bergen en meren, dramatische gletsjers en fjorden en de spectaculaire middernachtszon, is ruig en ongetemd. Noorwegen is gelegen in Noord-Europa en maakt deel uit van het Scandinavische schiereiland. Het deelt een landgrens met Zweden, Finland en Rusland en wordt aan de kust begrensd door de Noordzee, het Skaggerrak, de Atlantische Ocean en de Barentszee.

Noorwegen informatie

De grillige kustlijn, onderbroken door enorme fjorden en duizenden eilanden is een van de langste in de wereld. De westkust van Zuid-Noorwegen en de kust van Noord-Noorwegen hebben een aantal van de meest indrukwekkende kustlandschappen ter wereld. Met een oppervlakte van 385.252 kilometer en bijna 5 miljoen inwoners is Noorwegen een dunbevolkt land dat meer dan negen keer zo groot is als Nederland.

 

 

Noorwegen tips

Met z’n vele bergen, fjorden, rivieren, meren en de lange kustlijn is Noorwegen het ideale land voor de actieve en avontuurlijke vakantieganger en watersport liefhebber die verlangt naar eindeloze ruimte, heerlijke frisse lucht en de stilte van de natuur. U kunt er naar hartenlust wandelen in de bergen, hengelen en diepzee vissen, in een kano of kajak de rivieren verkennen, fietsen, en natuurlijk skiën en cruisen in de fjorden. Afgezien van het natuurschoon, is er genoeg ander moois: musea, opera en ballet, architectuur en culturele bezienswaardigheden. In het moderne steden kunt u ook volop genieten van chique restaurants en prachtige winkels. In Noorwegen zult u zich geen moment vervelen. Wilt u Noorwegen bezoeken, dan kunt u hier alle informatie vinden voor een onvergetelijke vakantie.

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen