Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Noordkaap

NoordkaapNordkapp, Noordkaap, is met zo’n 200.000 bezoekers per jaar, een belangrijke toeristische bestemming.

 

 

 

Ligging

De Noordkaap is populair in de zomer voor de Middernachtszon en gedurende de winter voor het Noorderlicht. Deze rotsformatie ligt op het eiland Magerøy, Finnmark, in het noorden van Noorwegen. Nordkapp wordt ten onrechte het uiterste puntje van Europa genoemd. Het is wel het noordelijkste bewoonde punt van Europa en de laatste bestemming die u per auto kunt bereiken. Honningsvåg is de belangrijkste stad van de gemeente Nordkapp en heeft ongeveer 3000 inwoners. De Noordkaap ligt 2102 km van de Noordpool en is verbonden met het vasteland door middel van een onderzeese tunnel.

Nordkapphallen

Hoe er te komen?

De bijna 6875 m lange en 212 m diepe Noordkaap Tunnel is een onderdeel van de E69 en u hoeft geen tol te betalen. Er loopt ook een bergtunnel naar Honningsvåg. Honningsvåg is een stop op de route van de cruiseschepen en vandaar uit kunt u Noordkaap bezoeken. Vanuit Tromsø kunt u vliegen naar Honningsvåg Airport en dan verder reizen naar de Noordkaap.

Aanbod Noordkaap reizen

Middernachtzon

De zon zal van 14 mei tot 31 juli niet helemaal verdwijnen. De zon gaat dan niet onder, het laagste punt van de zon ligt tussen 0.14 uur en 0.24 uur.

Noorderlicht

U kunt hier het Noorderlicht bewonderen als de omstandigheden gunstig zijn.

NoordkaapNordkapp Globe

Dit monument met wereldbol werd opgericht in 1978 en is het symbool geworden van de Noordkaap. Dit is een ideale plek om foto’s te nemen.

Obelisk

Koning Oscar II van Zweden en Noorwegen was de eerste toerist op de Noordkaap. Ter ere van dit bezoek is een obelisk opgericht.

 

 

Children of the Earth Monument

Naast de Nordkapphallen vindt u een serie sculpturen die door kinderen zijn ontworpen en die tot thema hebben: vriendschap, vrijheid, hoop en vrede. Elk jaar wordt hier een prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die kinderen in nood heeft bijgestaan.

Nordkapphallen

Dit is een groot rond gebouw met een restaurant en een bar, winkels, een kapel, videoscoop, postkantoor en diverse musea. U heeft hier een mooi uitzicht op de omgeving en het is er altijd lekker warm. Er is een entreeprijs.

St. Johannes Kapel

In de St. Johannes kapel kan getrouwd worden in heel intieme kring. Deze meest noordelijke kapel in de wereld heeft slechts plaats voor 12 personen.

Website Noordkaap

www.nordkapp.no

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen