Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Voringfossen

VoringfossenVøringfossen is niet een van de hoogste, maar wel een van de meest indrukwekkende en bekendste watervallen van Noorwegen.

 

 

Ligging

Vøringfossen ligt in Eidfjord in Hardangervidda, Hordaland en wordt omgeven door steile bergen, gletsjers en een bergplateau met kuddes rendieren. Vøringfossen ligt op 300 km van Oslo en 280 km van Bergen.

Klimaat

De zomers zijn kort met lange dagen en de hoogste temperaturen van gemiddeld 15ºC komen voor in juli. De winters zijn koud, met sneeuw die lang blijft liggen en temperaturen onder het vriespunt gedurende 6 tot 8 maanden van het jaar.

Hoe er te komen

  • Trein - Vanuit Oslo naar Geilo. Dagelijkse verbinding tussen 7 mei en 30 september. Overstappen op de bus naar Eidfjord. www.skyss.no
  • Bus - Vanuit Oslo met Haukeli Express. www..tide.no of vanuit Bergen naar Norheimsund en dan met de boot naar Eidfjord.
  • Auto - Vanuit Oslo via E18 of E16 naar Hardangervidda in ruim 5 uur of vanuit Bergen via Rv7 naar Bruravik-Brimnes. Overstappen op de veerboot die in de zomer elke 20 minuten vertrekt. Van Brimnes is het 10 km naar Eidfjord.

Vøringfossen

Derde meest beroemde toeristische attractie in Noorwegen. De waterval is 182 m hoog en het water stroomt verder via de Måbødalen vallei. Vanaf het Fossli Hotel heeft u het beste uitzicht van bovenaf op de waterval en de vallei. Op de weg ernaartoe zijn er uitkijkpunten waar u van adembenemende panorama’s kunt genieten.

Hardangervidda Natursentre

Hardangervidda is het grootste natuurpark in Noorwegen. Het Hardanger Centrum onderzoekt de relatie tussen mens en natuur. Het verzamelt kennis op het gebied van natuur, cultuur en het buitenleven op het Hardanger Plateau. Met vele tentoonstellingen en geschikt voor het hele gezin.
Meer info: www.hardangerviddanatursenter.no

Troll Trein

In deze trein op wielen maakt u een rit door de prachtige ongerepte natuur van deze streek. De trein vertrekt om het uur vanaf Vøringfossen Kafeterie en elk half uur vanaf Måbø Boerderij. De trein heeft plaats voor 54 passagiers en rijdt dagelijks vanaf juni tot september.

Simadal Electrische Centrale

Ingebouwd in de berg en een van de grootste waterkrachtcentrales in Europa. Er zijn het hele jaar door rondleidingen die ongeveer 1 uur duren en u krijgt ook een film te zien over de bouw van de centrale.

 

 

Kjeåsen

Deze boerderij ligt in Simadalen en ligt als een adelaarsnest op een bergrichel 600 meter boven het Simafjord. De toeristische route langs de steile bergwand duurt 1 uur.

Måbødalen Kulturlandskaps Museum

Ervaar een landschap vol contrasten. Er zijn rondleidingen en een tentoonstelling over de wegenbouw vanaf de 16e eeuw tot heden.

Fossli Hotel

Gebouwd op de top van de waterval en ontworpen in Art Nouveau stijl. Geopend in 1891 en gebouwd in een tijd toen er nog geen weg liep naar boven en alle materialen per paard moesten worden vervoerd. Perfect uitzicht op de Vøringfossen Waterval. Meer info: www.fossli-hotel.com

Vissen

Er zijn talloze mogelijkheden om te vissen in deze streek. In het Eidfjord kunt u gratis vissen. Voor rivieren en meren en bepaalde vissoorten gelden specifieke regels. Meer info: www.fishinginnorway.net

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen