Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Oslo Airport

Oslo AirportDe officiële naam van de luchthaven van Oslo is Oslo Airport (OSL) en is de grootste en drukste internationale luchthaven van Noorwegen.

 

 

Oslo Airport verbindt de Noorse hoofdstad met 28 binnenlandse en meer dan 100 internationale bestemmingen. Oslo Airport ligt in Gardemoen, gemeente Ullensaker, en wordt ook vaak Gardermoen Airport genoemd. Het ligt 50 km ten noordoosten van Oslo en is verbonden met het centrum van Oslo door de hogesnelheidstreinen van Gardermoen Line. De Flytoget express trein rijdt elke 10 minuten van Gardermoen Station naar Oslo Centraal Station en u bent er in 19 minuten.

Binnenlandse vluchten

Als u na aankomst op Oslo Airport verder reist op een binnenlandse vlucht, dan zult u eerst uw bagage moeten ophalen en de douane formaliteiten afhandelen en pas daarna inchecken. De vluchten worden niet omgeroepen en u zult zelf uw vertrektijd in de gaten moeten houden. Vertrekkende reizigers kunnen uitgebreid winkelen in de duty-free shops en passagiers die aankomen hebben toegang tot een kleinere belastingvrije winkel in de bagagehal.

Internationale luchthavens

De twee andere internationale luchthavens in de regio zijn Torp Airport en Rygge Airport.

 

 

Aankomst en Vertrek Oslo Airport

Oslo Airport heeft verbindingen met 154 luchthavens, waarvan 28 binnenlandse. De twee belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Oslo Airport zijn Norwegian Air Shuttle and Scandinavian Airlines System (SAS). Internationale maatschappijen die van en naar Oslo vliegen zijn United Airlines, Thai Airways International, Qatar Airways, Pakistan International Airways, Lufthansa en KLM.

Oslo Airport in cijfers

Oslo Airport had in 2012 ruim 22.000.000 passagiers, 104.543 ton vracht en 203.432 vluchten. In 2012 zijn 914.622 passagiers vertrokken vanuit Oslo Airport naar Amsterdam Schiphol. In februari 2013 werd Oslo Airport voor het eerst de druktste luchthaven in Scandinavië. Van de binnenlandse routes is Trondheim de drukste met 1.8 miljoen reizigers, gevolgd door Bergen en Stavanger. De drukste internationale routes zijn Kopenhagen, Stockholm en Londen.

Officiële website Oslo Airport

De officiële website van Oslo Airport is www.osl.no

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen