Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Musea Oslo

Musea Oslo Oslo heeft veel interessante en leuke musea. U vind ze hier bij elkaar, zodat u makkelijk een keuze kunt maken.

 

 

 

Kon-tiki museum OsloKon-Tiki Museum

Ontdekkingsreiziger en wetenschapper, Thor Heyerdahl (1914-2002) werd wereldberoemd toen hij in 1947 met zijn schip, Kon-Tiki, de Stille ocean overstak. Tijdens zijn reizen kwam hij tot de conclusie dat de mens de kunst van het zeilen onder de knie had, voordat het wiel en het zadel waren uitgevonden. In het museum kunt u tentoonstellingen zien van zijn schepen en archeologische opgravingen.
Meer info: www.kon-tiki.no


Munch museum OsloMunch Museum

Edvard Munch (1863-1944) heeft zijn kollektie schilderijen, tekeningen, etsen beeldhouwwerken en boeken nagelaten aan Oslo Stad en die zijn permanent tentoon gesteld in het Munch Museum. Zijn beroemdste werk is ‘De Schreeuw’ die in 2004 uit het Munch Museum werd gestolen. Het werd in 2006 terug gevonden.
Meer info: www.munchmuseet.no


Nobel Peace Center OsloNobel Peace Center

Dit centrum werd in 2005 geopend en vertelt het verhaal van Alfred Nobel, de Nobelprijzen, de prijswinnaars en hun verdiensten. Op 10 december wordt elk jaar de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt, ter herdenking van de dood van Alfred Nobel (1833-1896). Gustav Vigeland is de ontwerper van de medaille voor de Nobelprijs voor de Vrede.
Meer info: www.nobelpeacecenter.orgVikingskiphuset museum OsloVikingskiphuset

Museum met oude vikingschepen. Alle schepen werden gebouwd tijdens de Vikingtijd. Het eerste schip dat ontdekt werd was de Tune in 1867, maar deze was niet zo goed geconserveerd gebleven als de Oseberg of de Gokstad. De Gokstad werd ontdekt in 1880 in een grafheuvel, samen met twee mannelijke skeletten, en en is te zien met een gereconstrueerde grafkamer.
Meer info: www.khm.uio.no


Overige musea Oslo

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen