Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Stedentrip Oslo

Stedentrip Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en is een geweldige stad voor een stedentrip.

 

 

 

 

Oslo is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip, vanwege de vele bezienswaardigheden, toeristische attracties en mogelijkheden voor recreatie. De stad heeft een uitstekend openbaar vervoer netewerk van treinen, bussen en metro.

Oslo ligt in het district Østlandet. Met rond 624.000 inwoners is het de dichtsbevolkte stad en het bestuurlijke en economische centrum van Noorwegen.

Oslo is een werelstad en staat nummer 1 op de lijst van Europese steden met de beste kwaliteit van leven. In 2009 werd Oslo uitgeroepen tot de duurste stad ter wereld, in 2011 kwam het op de tweede plaats na Tokyo. Oslo is de snelst groeiende stad in Europa vanwege de immigratie en een hoog geboortecijfer onder de migranten.

Oslo ligt aan het Oslofjord en is omringd door heuvels en bergen. Er zijn 40 eilanden binnen de stadsgrenzen en 343 meren in en rondom Oslo zijn een belangrijke bron van drinkwater voor de stad.

Weer Oslo

De zomermaanden zijn heerlijk met lange, heldere dagen met temperaturen tot 25ºC. In de herfst krijgt u regen in plaats van sneeuw. De koudste maanden in Oslo zijn december tot februari. De dagen zijn dan kort en het kwik kan dalen tot -20ºC.

Karl Johans Gate

Vergeet niet Karl Johans gate te bezoeken, de belangrijkste voetgangersstraat van Oslo. De straat loopt van het Sentralstasjon (centraal station) tot het Slottet (Koninklijk Paleis). Aan beide zijden van de straat zijn winkels en tussen de winkels en winkecentra door ziet u diverse bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Oslo (Domkirke), de bazar (Basarene med Brannvakten), het nationale parlement (de zogenaamde Stortinget in Noorwegen), het nationaal theater (Nationaltheatret) en de universitaire gebouwen (Universitetsbygningene).

Winkelen in Oslo

In Oslo kunt u shoppen tot u erbij neervalt. Boetiekjes, markten en winkelcentra genoeg. Niet goedkoop, maar wel heel mooi.

  • Oslo Sweater Shop - Voor een echte traditionele Noorse trui.
  • Bærums Verk - Een unieke markt even buiten Oslo met winkeltjes en restaurants.
  • Glasmagasinet - Een warenhuis voor de elite since 1700. U kunt er terecht voor exclusieve mode en design artikelen.

 

 

Oslo IcebarUitgaan in Oslo

Oslo heeft een bruisend nachtleven met een grote keuze aan bars, cafés en nachtclubs.

Zeker de ICEBAR in Oslo mag u niet missen. Meer info: www.icebaroslo.com

  • Cafe con Bar - Overdag een rustig cafe waar u een hapje kunt eten en ‘s avonds een drukke bar met goede muziek, populair bij jongeren. www.cafeconbar.no
  • BLÅ - Blaa is de grootste club van z’n soort in Scandinavië met eigentijdse live muziek, nieuwe bands en bekende internationale artiesten. www.blaaoslo.no

Restaurants Oslo

Als wereldstad heeft Oslo een grote keuze aan restaurants van wereldklasse.

  • Bagatelle - Een van de beste restaurants ter wereld. Noorse cuisine met veel Franse invloed. www.bagatelle.no
  • Feinschmecker - De kwaliteit van de ingredienten, de bereiding en presentatie van de gerechten zijn niet te evenaren. www.feinschmecker.no
  • Alex Sushi - Misschien wel het beste sushi restaurant buiten Japan. www.alexsushi.no

Veiligheid Oslo

In Oslo kunt u genieten van alle geneugten van een wereldstad, maar er zijn ook gevaren aan verbonden, vooral voor vrouwelijke toeristen. De criminaliteit in Oslo heeft vooral te maken met drugs en overvallen.

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen