Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Alta

Alta NoorwegenAlta is de meest noordelijke stad ter wereld en is met ruim 10.000 inwoners het toeristische, culturele en administratieve centrum van de gemeente Finnmark.

 

 

De naam Alta komt of van het Oud-Noorse woord voor ‘zwaan’ of van het Finse ‘alaattia’ dat ‘laagland ‘ betekent.

Alta Bezienswaardigheden

U moet er rekening mee houden dat, vanwege het klimaat in Alta, een aantal toeristische attracties slechts enkele maanden per jaar open zijn voor het publiek.

Rotstekeningen

In 1972 werden de eerste rotstekeningen ontdekt op verschillende plaatsen rondom Alta. De belangrijkste vindplaats, Jepmaluokta, is nu een openluchtmuseum en de rotstekeningen behoren tot het Wereld Erfgoed van UNESCO. In de winter liggen ze onder de sneeuw en kunnen dus alleen in de zomer bekeken worden.

Sorrisniva Igloo Hotel

Dit hotel dat volledig, tot en met het meubilair toe, gebouwd is van ijs is enig in z’n soort en biedt u de kans om te leven als een Eskimo. De beste tijd om er te logeren is gedurende de wintermaanden. In de beroemde ijsbar krijgt u uw drankjes geserveerd in glazen van ijs. Meer info: www.sorrisniva.no

Alta Cathedraal NoorderlichtAurora Borealis

Als u de Aurora Borealis wilt meemaken dan is Alta de aangewezen plek. Dit fenomeen van licht, kleur en beweging wordt ook het Noorderlicht genoemd. In Alta is een nieuwe kerk gebouwd die helemaal geïnspireerd is op de Aurora Borealis, de Kathedraal van het Noorderlicht.

Vogels kijken in Alta

Vogels kijken is een geliefde sport voor de inwoners van Alta. Als u ook een liefhebber bent, dan kunt u uw ogen uitkijken in de riviermonding, Altaosen.

 

 

Weer Alta

Alta ligt aan de binnenkant van het fjord en is daarom beschut tegen winterstormen. In de zomer schommelt de temperatuur rond 7ºC. Door de heldere luchten wordt Alta de ‘Stad van de Aurora Borealis’ genoemd.

Winkelen

Driekwart van het jaar is Alta gehuld in ijs en sneeuw en u zult weinig winkelende mensen op straat tegen komen. De winkels zijn allemaal in de twee winkelcentra waar het warm en droog is. De meeste inwoners van Alta zullen trouwens een zonnige dag echt niet verspillen aan winkelen.

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen