Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Bergen

BergenBergen is een stad en gemeente in Hordaland aan de westkust van Noorwegen en de tweede grootste stad in Noorwegen met 269.000 inwoners

 

 

De volledige betekenis van de naam Bergen is ‘de weide tussen de bergen’ en Bergen staat dus bekend als de Stad van de Zeven Bergen. De internationale luchthaven Flesland is de belangrijkste helihaven, vanwaaruit duizenden offshore-werknemers pendelen naar hun werk aan boord van de olie- en gasplatforms. Bergen is een internationaal centrum voor scheepvaart,en off-shore olie-industrie, toerisme en financiën.

Bergen klimaat

Bergen heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers met veel regen. Gemiddelde zomertemperatuur is 18ºC.

Bergen activiteiten

Bergen heeft niet de naam een goedkope stad te zijn, maar hier zijn enkele gratis activiteiten zodat u niet meer hoeft uit te geven dan nodig is:

Bergen Fisketorget (Vismarkt)

Deze markt, gelegen in het hart van Bergen, is zeer populair bij fotografen en heeft een overvloed aan vis, bloemen, fruit, ambachten en souvenirs. Dit is uw kans om rauwe oesters te proeven of te smullen van verse gekookte garnalen.

Vrij Openbaar vervoer

Bus 100 rijdt gratis tussen het centraal busstation en het populaire Galleriet Winkelcentrum en van Olav Kyrresgate/Bergen Postkantoor naar het treinstation. Als u naar een concert gaat in de Grieg Hall, kunt u ook gratis heen en weer rijden vanaf het Toeristen Informatie Centrum.

Bryggen, Hanze Kade

Dit is de enige bewaard gebleven zakenwijk uit de 14e eeuwse Hanzetijd en is een van de populairste toeristische attracties van Bergen. Hier vindt u restaurants, ateliers, leuke boetiekjes en het is de ideale plek om foto’s te nemen.

UlrikenBergen bezienswaardigheden

Ulriken is de hoogste van de zeven bergen en heeft een hoogte van 643 meter. Met de kabelbaan Ulriksbanen kunt u naar boven. De kabelbaan is ongeveer 1100 meter lang en is elke dag open, behalve als het slecht weer is. Er komen voornamelijk toeristen, voor het uitzicht over de stad. Verder wandelaars en langlaufers die tochten over het bergplateau maken. Meer info: www.ulriken643.no

Naast de kabelbaan zijn er diverse musea en een aquarium (akvariet) met diverse soorten vissen, zeehonden en pinguïns.

 

 

Winkelen

De grootste winkelcentra in Bergen zijn Kløverhuset, Galleriet en Storsenter. Beroemde winkelstraten zijn Øvregaten, Torget, Standgaten, Bryggen en Torgallmenningen.

Uitgaan

  • Zachen Piano Bar. Fans van het nachtleven van alle leeftijden komen bij elkaar om te feesten, voor karaoke en te luisteren naar piano muziek.
  • Dyvekes Vinkjellar. Deze wijnbar die geschikt is voor liefhebbers van een meer luxe uitgaansleven, heeft een mooi terras waar het in de zomer heerlijk toeven is.

Restaurants

  • Dickens restaurant & bar. Dit restaurant is een juweeltje in hartje Bergen. Met z’n grote ramen met uitzicht op Torgalmenningen Plein, is dit een fantastiche plek om te zitten en mensen te bekijken. www.dickensbergen.no
  • Cornelius visrestaurant. Op een klein eiland in de buurt van Bergen is een van de beste visrestaurants in Noorwegen en fijnproevers en bekende persoonlijkheden komen van heinde en verre voor de specialiteiten. www.cornelius-restaurant.no

Bergen evenementen

U kunt ook gratis evenementen bij wonen zoals de festiviteiten op Constitution Day en de gratis concerten tijdens het Bergen International Guitar Festival.

Cultuur Bergen – Europese cultuurstad

Bergen was de geboorteplaats van de beroemde componist Edvard Grieg en er klinkt overal muziek. Cultuur hoort tot het dagelijkse leven in Bergen.

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen