Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Hurtigruten

HurtigrutenHurtigruten is de naam van de Noorse rederij die in 1893 door Richard With is opgericht met het doel een dienst te gaan onderhouden tussen Bergen en Kirkenes.

 

 

Iedere dag is er een afvaart van Hurtigruten en onderweg worden 34 kustplaatsen aangedaan. In die beginjaren en zeker in de winter was transport over land een moeizame en langdurige onderneming. Hurtigruten maakte z'n naam (snelle route) waar door een betrouwbaarder en vaak snellere verbinding over water te verzorgen dan over de weg mogelijk was. Van oudsher worden passagiers en vracht vervoerd. Ieder gewenst gedeelte van het traject kan geboekt worden, het is dus niet zo dat u verplicht bent de hele reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug te maken.

Hurtigruten cabin

Luxe en gastvrijheid

Hoewel Hurtigruten dus geen echte cruisemaatschappij is, heeft de opkomst van het toerisme haar niet onberoerd gelaten. De nieuwste schepen zijn voorzien van bubbelbad, fitnessruimte, uitstekende restaurants en comfortabele hutten en lounges, zodat het niveau van dienstverlening nauwelijks onder doet van dat op de luxe cruiseschepen. Het aantal passagiers is aanmerkelijk kleiner dan op de meeste cruiseschepen het geval is, wat door velen als prettig wordt ervaren. De Noorse gastvrijheid staat er borg voor dat u het naar de zin zult hebben. Ook zijn er onderweg een aantal excursies te boeken, zoals naar de gletsjer Svartisen en naar een zeearend reservaat etc. Over het spotten van dieren gesproken: het is niet uitzonderlijk dat er vanaf het schip walvissen of orca's te zien zijn.

Waarom Hurtigruten?

Wat Hurtigruten uniek maakt in vergelijking tot iedere andere cruise, is dat er geen dagen zijn waarop u alleen maar lucht en water ziet. De tijd die wordt doorgebracht op open zee is zeer beperkt, meest wordt gevaren door fjorden en langs eilanden. Afhankelijk van de aanlegplaats varieert de aanlegtijd van een kwartier tot vier uur. Ook in de kleinste dorpjes kunt u dan aan land gaan om even de benen te strekken. Hierdoor zijn de dagen vol afwisseling. Steeds is er iets te zien en vaak is de natuur van een indrukwekkende schoonheid.

Hurtigruten winterHurtigruten ook in de winter

Een verschil met andere cruisemaatschappijen is dat Hurtigruten het hele jaar door vaart. Dat biedt de echte liefhebbers de mogelijkheid om de reis in een winters landschap te maken, met een grote kans het Noorderlicht te zien. Houd er dan rekening mee dat het vrijwel de hele dag donker is en erg koud. Maar daar krijgt u dan ook korting voor.

Hurtigruten expeditiereizen

Met de groei van het toerisme heeft Hurtigruten nieuwe markten ontdekt. Zo worden nu ook kleinschalige expeditiereizen aangeboden naar Antarctica (vanuit Argentinië) en Groenland, niet alledaagse bestemmingen voor de ware liefhebber.

Beste keuze

Onafhankelijk van de vraag wanneer u gaat, als u veel van Noorwegen wilt zien op een bijzonder comfortabele manier, dan is Hurtigruten de beste keuze!

Hurtigruten cruises

Waar kunt u de Hurtigruten cruises boeken?

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen