Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Wintersport Noorwegen

Wintersport NoorwegenNoorwegen is een fantastische wintersportbestemming met een unieke omgeving om te skiën en snowboarden voor alle niveaus.

 

 

 

De Noorse skigebieden bieden rustige hellingen, geen wachtrijen bij de liften, een moderne lift infrastructuur en uitstekend pisteonderhoud. Noorwegen is een goede keuze als u op zoek bent naar sneeuwzekere condities of als u op zoek bent naar een andere ski-ervaring dan die in andere regio's zoals bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland.

Alpine, Telemark, Snowboard of Cross country skiër? Familie vakantie, koppels, solo skiër of groep vakantie? Gevorderde skiër of beginner? Wat uw wensen ook zijn, Noorwegen is een geweldige plek voor uw wintersportvakantie.

Skiseizoen Noorwegen

Het skiseizoen in Noorwegen loopt van November tot April, alhoewel er ook in de zomer gebieden zijn waar u kunt skiën. Let wel op dat hoe noordelijker u uw skibestemming uitzoekt, hoe korter de dagen zijn.

Gemiddelde en gevorderde skiërs

Ook de skiërs en snowboarders met ruime ski-ervaring zullen verast zijn over de keuze en de uitdagingen van de pistes. Geniet van het adembenemende uitzicht voordat u over de goed geprepareerde pistes naar beneden skiet. Bij vrijwel alle liften zijn geen wachtrijen en u kunt de hele dag skiën zodat u het meeste uit uw vakantie haalt.

Zwarte en rode pistes

De off-piste gebieden zullen de verwachtingen van zelfs de meest ervaren skiërs en snowboarders overschrijden. Gecombineerd met de uitdagende zwarte en rode pistes en u bent klaar voor extreme actie.

Activiteiten

Een voordeel van skiën in Noorwegen is dat u het kunt combineren met een husky tocht of sneeuwscooter tocht.

Skiën met kinderen

Ongeacht leeftijd of niveau kunt u in Noorwegen de juiste skivakantie vinden. Voor kinderen zijn goed verzorgde faciliteiten, activiteiten en crèches. Het skiën is er veilig door de aparte skigebieden vooral voor jonge kinderen. De meeste skigebieden bieden gratis skipassen aan de voor kinderen.

Aanbieders skivakantie Noorwegen

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen