Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Huskytocht Noorwegen

Huskytocht NoorwegenU bent helemaal klaar voor uw huskytocht! Thermisch ondergoed, sokken, laarzen, warme broek en jas, muts, balaclava en handschoenen.

 

 

Maak eens een huskytocht door de Noorse sneeuw

De veiligheidsregels zijn uitgelegd, de details van de tocht zijn duidelijk en de honden staan te trappelen. Tijdens een hondensledetocht zult u lange afstanden afleggen over bevroren rivieren en meren, bergen en valleien bedekt met sneeuw en door ongerepte landschappen. Een sledehondentocht in Noorwegen is een unieke ervaring en een onvergetelijk avontuur.

Sledehonden

Zonder sledehonden zou menselijke bewoning in het Poolgebied niet mogelijk zijn geweest. De mens is eeuwenlang afhankelijk geweest van honden voor vervoer, transport van goederen, postbezorging en de jacht. In zeer afgeleden gebieden was de hondenslee de enige verbinding met de buitenwereld. De meest populaire sledehond is de Husky vanwege zijn kracht, uithoudingsvermogen, moed, trouw en intelligentie. Het besturen van een roedel sledehonden wordt ‘mushing’ genoemd. Voor het besturen van uw eigen roedel moet u redelijk fit zijn.

Races

Beroemde sledehondenraces zijn Fermundløpet en Finnmarksløpet.

Bestemmingen

Karasjok in Finnmark is het centrum van de Sami cultuur en volledig gewijd aan de kunst van de hondenslee. U kunt tochten maken van een paar uur of een paar dagen. Tijdens langere tochten verblijft u in blokhutten of tentenkampen. U wordt verwacht mee te helpen met het halen van hout en water, de bereiding van maaltijden en de verzorging van de honden. Het toerisme en de Huskytochten zijn een belangrijke bron van werkgelegenheid en inkomsten voor de lokale gemeenschappen. De tradities, waarden en vaardigheden van de Sami kultuur worden levend gehouden voor de jongere generaties en uiteraard wordt er ook met zorg en respect omgegaan met de natuurlijke omgeving. Andere aanbevolen bestemmingen voor huskytochten zijn Telemark, Svalbard en de Hallingdalvallei. In de zomer zijn er huskytochten op wielen in Svalbard.Huskytocht - BeitoHuskytocht Beito Tours

Wilt u het geluid van de stilte te ervaren als u door het perfecte prachtige Noorse landschap reist met uw eigen sledehond team? Beito Husky Tours regelen unieke hondenslee ervaringen in het hart van Noorwegen, tussen de Noorse Nationale Parken van Langsua en Jotunheimen, bekend om hun mythische schoonheid. De ervaren gidsen verheugen zich er op hun passie en kennis voor de Noorse natuur en sledehonden met u te delen! Ze zullen u een unieke "back to basics hands on" ervaring geven waar u de tijd vergeet en in staat bent zich te concentreren op uzelf en de rustige omgeving. Dichterbij dan u misschien denkt, op slechts 30 minuten vliegen of 3,5 uur rijden van Oslo.
Meer info: www.beitohuskytours.com

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen