Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Sneeuwscooter Safari Noorwegen

Sneeuwscooter Safari NoorwegenHet is hartje winter in het poolgebied en u rijdt op een sneeuwscooter door het prachtige sneeuwlandschap.

 

 

 

Uw gids zal u alles vertellen over de mensen, het klimaat en de dieren in dit gebied. Als het even meezit kunt u ook nog het Noorderlicht zien. U bent goed ingepakt want het is koud, heel koud. U bent een sneeuwmobieler en de ervaring is het allemaal waard.

Sneeuwscooter

Een sneeuwscooter is ontworpen voor het rijden op sneeuw en ijs. Ze werden aanvankelijk gebruikt op terrein waar andere voertuigen niet konden komen. Nu worden ze onder andere gebruikt voor recreatie en het hoeden van rendieren. Niet iedereen is even enthousiast over het gebruik van sneeuwscooters, maar ze zijn niet meer weg te denken. Er wordt hard gewerkt aan regels en technische ontwikkelingen om geluidsoverlast en luchtvervuiling tegen te gaan en schade aan land, flora en fauna te verminderen. Er vallen elk jaar doden vanwege ongelukken met sneeuwscooters zoals zakken door het ijs en botsingen met wilde dieren, bomen en auto’s. Desondanks is de sneeuwscooter efficiënter dan de hondenslee en geïsoleerde gemeenschappen zijn nu beter bereikbaar. Het onderhouden van sneeuwscooters biedt ook werkgelegenheid in afgelegen gebieden. U heeft een geldig rijbewijs nodig voor het besturen van een sneeuwscooter.

Bestemmingen

Aanbevolen bestemmingen voor sneeuwscooter safari's zijn Telemark, Svalbard en de Hallingdalvallei.Sneeuwscooter Safari NoorwegenNordic Safari - Sneeuwscooter

Sneeuwscooter paden met adembenemende panorama's die u zich niet kunt voorstellen. Hoge bergen, diepe kloven, en het kristalhelder blauwe Arctisch zeewater bij het rijden langs de Noorse fjorden. Al deze spannende avonturen kunt u meemaken, geleid door Vidar de Viking, een lokale Noorse gids die woont in Mehamn, het meest noordelijke vissersdorpje ter wereld. Nordic Safari biedt AS een ruime keuze aan professionele expedities van 2 tot 7 dagen in Lapland. Meer info: www.nordicsafari.no

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen