Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Vissen in Noorwegen

Vissen in NoorwegenNoorwegen is een waar paradijs om te vissen.

 

 

 

 

Stelt u zich een plek voor in de natuur die al duizenden jaren hetzelfde is. Ruig, ongerept en stil. Water dat zo helder is dat je de vissen zou kunnen aanraken. Er is vis in overvloed en u kunt ook nog terecht opscheppen over uw vangst. Wat kan een hengelaar zich nog meer wensen?

Beste Tijd

In Noorwegen kunt u het hele jaar vissen, maar van maart tot oktober is de beste tijd. U heeft dan de lange dagen en het warmere weer, maar u moet ook voorbereid zijn op lage temperaturen.

Hengelsport

In Noorwegen is het vissen als recreatie heel goed geregeld en u kunt zich vooraf informeren over de hengelsport in uw vakantiebestemming. U kunt natuurlijk ook een visvakantie boeken waarbij alles geregeld is.

Binnenwateren

U kunt zoetwatervissen in rivieren en meren. Die vindt u in het hele land, dus u hoeft er nooit ver voor te rijden. Nabij en zelfs in steden zijn goede viswateren te vinden. Als u absolute rust en stilte zoekt, dan zijn er talloze plekken waar u dagenlang niemand hoeft tegen te komen. Hardangervidda in Hordaland is hiervoor bijvoorbeeld een ideale omgeving.

Vissoorten

De voornaamste vissen in de binnenwateren zijn forel en zalm.

  • Forel is de meest voorkomende zoetwatervis en is van zeer goede kwaliteit. De forellen die u in bergmeren en rivieren kunt vangen wegen meestal tussen 0.5 kg en 2 kg. www.fiskeridir.no
  • Wilde Zalm. De periode voor de zalmvangst loopt in de meeste streken van 1 juni tot 31 augustus. In de rivier Suldalslågen kunt u op zalm vissen tot en met september. Er zijn 600 zalmrivieren, maar sommige zijn beschermd. Er gelden strenge regels voor de zalmvangst. www.statskog.no

Gids

U kunt gebruik maken van de diensten van een gids die u wegwijs zal maken in de plaatselijke kennis van visgronden, visrechten, vergunningen, gereedschap en kleding.

Zeevissen

Om te vissen op zee, kunt u zelf een boot besturen of samen met anderen op een georganiseerde tocht gaan. Het is handig om te weten welke vissen waar zitten tijdens een bepaalde periode als u een specifieke soort wilt vangen. U hoeft niet ver de open zee op te gaan want al bij een diepte van 30 tot 70 meter maakt u kans op een goede vangst van kabeljauw.

 

 

Fjorden

Lijkt het u wat? Dobberen in een bootje, omringd door steile bergen en in alle rust te hengelen naar kabeljauw of koolvis. Even bijzonder is het om te vissen in een sneeuwlandschap in de schemer van het Noorderlicht. In de fjorden is het rustiger vissen dan op zee, maar u moet voorbereid zijn op wind en woelig water. U kunt gratis vissen in de Noorse fjorden. www.myfishmaps.com

Vissen Noorwegen - BrugAtlanterhavsveien in Eide

Deze weg loopt over de oceaan en is een aaneenschakeling van bruggen en eilanden. Om de veiligheid van het verkeer en de hengelaars te garanderen zijn er in 2010 twee voetgangersbruggen gebouwd waar hengelaars direct in de oceaan kunnen vissen. Deze bruggen zijn 80 – 100 meter lang en zijn verbonden met de Myrbærholmen brug.


Vissen in Noorwegen - Cordes TravelVissen in Noorwegen - Cordes Travel

Welke sportvisser droomt er niet van een visreis naar Noorwegen? De kustwateren zijn bijzonder rijk aan populaire vissoorten en naarmate de watertemperatuur naar het noorden toe lager wordt, worden de afmetingen groter. Honderden groepen Nederlandse- en Belgische sportvissers maken daarom graag een jaarlijkse visreis naar deze geliefde bestemming. Maar waar moet u nu precies zijn? Waar moet u beginnen ? Wat heeft u nodig en hoe moet u vissen in Noorwegen? Cordes Travel is een gespecialiseerde en ervaren aanbieder van visreizen naar Noorwegen voor de "zoute" visser. Er wordt samengewerkt met lokale partners die beschikken over goed materiaal en die de beste stekken kennen.

Meer info: www.cordestravel.nl

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen