Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Beste reistijd Noorwegen

Beste reistijdNoorwegen is een prachtig land, maar wanneer is de beste tijd om er op vakantie te gaan?

 

 

 

 

De volgende informatie kan handig zijn bij het plannen van uw bezoek aan Noorwegen:

 • Hoogseizoen (zomer): juni tot augustus
 • Laagseizoen: vóór mei en na september
 • Rustigste maand: oktober
 • Donkere maanden: januari en februari
 • Ideaal voor skiën: maart

Zomer

De meeste bezoekers komen tijdens de zomer wanneer er veel licht is en de temperaturen aangenaam. Regen kan de pret een beetje drukken, maar daar kunt u zich op kleden. U zult vanzelfsprekend genieten van alles wat de natuur te bieden heeft in dit seizoen, maar hier hebt u wat andere mogelijkheden:

 • Het Viking Festival in Karmøy waar de geschiedenis en cultuur van de Vikingen tot leven wordt gebracht. U kunt leren boogschieten, Viking hapjes proeven en naar Viking muziek luisteren.
 • De Midnight Sun Marathon in Tromsø is ‘s wereld meest noordelijke marathon en trekt lopers uit 50 landen. De race wordt gelopen tijdens de nacht die vanwege de middernachtzon net zo stralend is als de dag. Er zijn ook kortere races waar het hele gezin aan kan meedoen.
 • St. Olav Festival in Trondheim staat helemaal in het licht van het historische en religieuze erfgoed van de Noren en waarbij de patroonheilige Olaf II wordt herdacht. Veel van de evenementen vinden plaats in de grootste kathedraal van Noorwegen dat ook een belangrijk pelgrimsoord is.

Kijk voor uitgebreide info op onze pagina Noorwegen Zomer.

 

 

Winter

Noorwegen is adembenemend in de winter en u kunt naar hartenlust genieten van de sneeuw. De winter duurt 6 maanden dus u heeft genoeg tijd om te skiën, snowboarden, langlaufen en sneeuwballen te gooien. Dikke pret in de sneeuw voor het hele gezin! Heeft u even genoeg van de sneeuw dan is er nog van alles te beleven:

 • Kerstmarkten zijn geliefd in heel Noorwegen en worden gehouden vanaf eind november tot de kerstnacht. Een van de bekendste is de openlucht kerstmarkt in Oslo met 120 kraampjes vol lekkers en moois.
 • Het Ice Climbing Festival wordt gehouden in Rjukan als de watervallen in enorme ‘ijsmuren’ zijn veranderd. De meer dan 170 watervallen worden met veel plezier beklommen door beginners en professionele klimmers. Iedereen is welkom.
 • Het Polar Jazz Festival in Longyearbyen, Svalbard is het meest noordelijke festival ter wereld. De beste Noorse jazzmuzikanten hebben hier opgetreden. De kou is niet mis en u moet zich echt heel warm inpakken.

Kijk voor uitgebreide info op onze pagina Noorwegen Winter.

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen