Oslo

Zweden en Finland

Kijk ook eens op onze andere online reisgidsen over Scandinavië.

 

×

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Noorwegen in de zomer

Noorwegen zomer

De zomer is in Noorwegen hét seizoen om naar buiten te gaan en feest te vieren.

 

 

 

 

Zomervakantie in Noorwegen

De zomer is voor reizigers ongetwijfeld de meest populaire tijd van het jaar om Noorwegen te bezoeken. Dat heeft alles te maken met de goede weersomstandigheden in dit seizoen. Alle bedrijvigheid die zich richt op buitenactiviteiten draait op volle toeren en festivals en evenementen worden juist dan georganiseerd. Natuurlijk is de zomer ook het seizoen om de Middernachtzon te komen aanschouwen. Behalve de toeristen profiteren ook de Noren zelf graag van de aangename zomerse omstandigheden om te genieten van de natuur waaraan hun land zo rijk is.

Festivals in Noorwegen

Ieder jaar vinden in juli in Kongsberg en in Molde jazzfestivals plaats. Bij het Viking museum in Bøstad op de Lofoten wordt in augustus een Vikingfestival gehouden, waar u een indruk krijgt hoe het leven in een Viking gemeenschap eruit zag. Dan is er in juli het Hove rockfestival nabij Arendal in zuid Noorwegen. Ook in juli is in Stavanger het grote Gladmat culinaire evenement. In juni is er in Oslo het Norwegian Wood rockfestival.

Wandelen in Noorwegen

De Noren houden enorm van het buitenleven. Dat uit zich bijvoorbeeld in het gegeven dat wandelen in de bergen hier enorm populair is. Kinderen leren het al jong van hun ouders en het maken van tochten van een paar dagen in de bergen heeft zich ontwikkeld tot een breed beoefende vorm van ontspanning. Een gevolg hiervan is dat er langs populaire routes een netwerk is opgezet van berghutten waar tegen betaling kan worden overnacht en gegeten. De noodzaak om een tent en kookapparatuur mee te slepen is daarmee goeddeels verdwenen, want de hutten bevinden zich op dagmarsafstand van elkaar. Zie voor uitgebreide informatie de pagina Wandelen in Noorwegen. Wandelreizen naar Noorwegen vindt u bij BBI-Travel.

Middernachtzon in Noorwegen

Het is een vreemde belevenis als de zon ’s nachts niet ondergaat, maar ten noorden van de poolcirkel kunt u het met eigen ogen aanschouwen. Hoe verder u naar het noorden gaat, hoe langer de periode duurt dat dit fenomeen zich voordoet. Zorgt u er voor dat u vrij uitzicht hebt naar het noorden, dan kunt u het het beste zien. Bijvoorbeeld vanaf de noordkust van de Lofoten is dat het geval, terwijl het hoog gelegen plateau op het Noordkaapeiland wellicht de meest tot de verbeelding sprekende plek is om deze onvergetelijke belevenis mee te maken.

Aanbieders van reizen naar de Middernachtzon

Campings in Noorwegen

Reisgids Noorwegen

Reisgids Noorwegen